16-07-07

Ya falta pocito.

Amigos!

Hier ben ik (misschien) voor de laatste keer vanuit het Zuid-Amerikaans Bolivia. Want binnen enkele dagen spring ik terug rond op Belgische bodem. In mn laatste maand hier ben ik vooral ziek geweest, een full-time verkoudheid met daar bovenop een ambetante maag (lang leve motilium)... Maar no way dat ik dit in mn bedje zou doorbrengen. Dus, dan mezelf maar mentaal voorbereid om  te gaan shoppen in "Mercado de las brujas" (heksenmarkt). En het was nodig, want ik heb er 3 dagen voor nodig gehad om al mijn souveniers en k-dotjes te kopen. Dus je mag "shop til you drop" wel redelijk letterlijk nemen. Nu zit ik hier met 4 dozen die ik nog in Oostende moet zien te krijgen! 

In het weekend van 7-8juli ben ik samen met Alex naar Coroico vertrokken, in Los Yungas, voor een folklorisch festival. Daar zijn we Viko, Per en Iris tegengekomen. In het hotel hingen er enkele hangmatten met zicht op het Andes gebergte, je kunt je geen ontspannendere plaats inbeelden, precies of de tijd stond er stil. Savonds zijn we dan naar het festival gegaan met zn allen, groepen zoals "Los Kjarkas" en "Azul Azul" waren er.. (tis ni dat et bekend in de oren zal klinken voor jullie) en een overvloed aan bier, want het was er tropisch heet (en we moesten ons vloeistof gehalte toch wat op peil houden eh..) De muggen waren dan ook zeer attent, met als resultaat dat ik nu een overloed aan muggebeten en jeuk heb, maar buiten deze kleine detailles heb´k me wel super goed geamuseerd!

Nu is het hier vakantie (voor degenen die normaal naar school gaan) ..en vorige week hadden we hier de koudste week van het jaar, het heeft zelfs eventjes gesneeuwd in El alto, wat blijkbaar lange tijd geleden was.. Mn mama is me er zelfs in de ochtend speciaal wakker voor komen maken om het me te melden. 

Voor de rest, veel Zuid-Amerikaans voetbal gekeken hier op TV. Voor de geinteresseerden, Brazilië heeft de finale in "La copa sudamericana" gewonnen tegen Argentina (3-0). Dan gisteren, 15juli (Kathy, je bent de eerste dit jaar om me te feliciteren, maar dat kan ook liggen aan het feit dat het pas volgende maand mn verjaardag is, hehe, toch bedankt!) was het hier feestdag in La Paz. Ik ben naar de parade gaan kijken in de straten en heb éindelijk onze president Evo Morales gezien, die dan in het speciaal ook eens gezwaaid heeft naar mij en Iris (en misschien ook wel een beetje naar de andere honderden mensen die rondom ons stonden ;)).

Been there, done that: Het hoogstgelegen bevaarbaar meer van Zuid-Amerika bevaren, het Titicacameer. Ben de grootste Christo van Zuid-Amerika gaan beklimmen in Cochabamba. In Samaipata zijn de grootste roofvogels ter wereld boven mijn koppeke komen rondvliegen, de Condors. Ben de mijnen gaan bezoeken in de hoogst gelegen stad ter wereld, Potosi. Dan gaan rond-cruisen in jeep op de grootste zoutvlakte ter wereld, Salar De Uyuni. Op de grens met Argentina, Brasil en Paraguay zijn w met een bootje gaan varen langs de grootste watervallen van Zuid-Amerika, Las catarata del Iguazú. In Buenos Aires (Argentina) heb ik rondgehuppelt op de breedste straat ter wereld... EN, ik heb het geluk gehad om 1 jaar in de mooiste en hoogst gelegen HOOFDSTAD ter wereld te mogen gewoond hebben, La Paz!

Nu is het aftellen hier toch wel begonnen, welja, aftellen? Zo zie ik het niet echt. Ik ben gewoon nog aan het genieten van mn laatste dagen in La Paz (ik krijg er zelfs een beetje kippevel van nu dat ik het aant typen ben). Deze week gaat mijn familie nog een despedida doen voor me en dit weekend nog een laatste Boliviaans feesje met vrienden. Volgende week hebben we nog oriëntatieweek met alle AFSers in Santa Cruz en vandaar vertrekken we dan naar Buenos Aires.

Nu, ik mag dan wel binnekort in de lucht hangen on my way to Zaventem, maar ik keer terug met een "monton" aan herinneringen en goeie vriendschappen.. Hope you enjoyed it, ik zeker en vast (!) én nog meer dan dat ik het hier heb kunnen neerschrijven het afgelopen jaar! Viva Bolivia carajo!

Tot in Belgie! Chaus, chokie.

17:53 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |