10-05-07

San Pedro Prison.

Even informeren over mn terugkomst naar Belgie, jawel ik kom terug! Op 29 juli 2007 om 8h30 word ik met de "luchtpost" gedropt in Zaventem. Samen met alle Belgische AFSers vertrekken we de 27ste juli vanuit Santa Cruz met het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentina). Daar moeten we de hele dag op de luchthaven doorbrengen, want we hebben pas in de avond onze volgende vlucht, naar.. Atlanta. Vandaaruit zal dan (hopelijk) onze laatste vlucht richting Zaventem airport gaan! Dus.. be prepared!

En dan nu, back to Bolivia: "San Pedro Prison". Dit is de gevangenis van La Paz, eigelijk meer een stadje /dorpje op zichzelf! Geloof  het of niet maar je zou met plezier een misdrijf plegen om gearresteerd te worden. Korte beschrijving van hoe het eraan toe gaat.. Binnenin zijn er geen bewakers en de gedetineerden zijn niet verplicht om een "zwart-wit" gelijnd uniform te dragen. Ook de vrouw, kinderen en huisdieren van de gevangene mogen er verblijven, ze mogen dan ook hun eigen "cel-sleutel" bij zich houden. Verder op het gevangenis-eigendom zelf zijn er verschillende kerken, winkeltjes, klaslokalen, kinderopvang, restaurants.. Maar zoals in "the real world", aan alles hangt natuurlijk een prijsje vast, en de gavangenen moeten dan ook alles zelf betalen. Om geld te verdienen kunnen ze binnen de gevangenismuren ook werk zoeken, waarvoor ze betaald worden. En hoe meer geld je bezit, hoe een "comfortabelere" cel je je kan veroorloven. Want die zijn namelijk onderverdeel in categorien, door middel van "sterren". Bijvoorbeeld, een "5-sterren-cel"  bestaat uit een met tapijtbedekte vloer, veel espacio, zicht over de stad én kabel TV! En zo gaat het door tot een "1-ster-cel".

Zelf heb ik deze gevangenis nog niet bezocht, maar dat ben´k zeker nog van plan! En naar het schijnt, op bepaalde toeristische-bezoek dagen, wordt de gevangenis versierd door de "bewoners", hoe bizar is dit niet!

Verder is alles hier dik in orde. Overlaatst ben ik samen met Iris gaan "city-touren" doorheen La Paz, in zo´n grote-rode-open-dubbeldekker-bus.. toeristischer kan je je niet voorstellen! Zo zijn we naar een mirador geweest, Killi-Killi, waar je een prachtig zicht had over de hele stad! Mijn foto´s zijn precies "postkaartjes", hihi.

Iets minder nieuws is dat ik, opnieuw, bestolen ben. De eerste keer (ergens in september vorig jaar) hebben ze mn GSM van Belgie gestolen, als ik terug ben moet´k me dus een nieuw "machientje" aanschaffen (Mama? Hehe). De keer erna is mijn "sjakosh" opengesneden.. en nu, toen ik van de gitaarles kwam hebben ze mn gitaarzak opengesneden. Mn portefeuille is gestolen, maar de dief zal er niet veel rijker van zijn geworden want khad juist al mn Bolivianos uitgegeven aan kado´tjes. Dus buiten een schram op mijn gitaar en een mooi portefeuilletje (dat ik nooit meer zal terug zien, snik..) ben ik niet veel kwijt.

Voor de rest vul ik mn dagjes met huisoudelijke taakjes, zoals hondekak opkuisen op de patio. Universiteit. Reis naar Argentina plannen. Gitaar tokkelen op "Iris haar berg", waar we overlaatst nog hebben genoten van PAPRIKA chips en een "echt" Belgisch pintje, die ik had bewaard tot nu! ..en snachts, snachts lig ik wakker.. nope, niet omdat mn bed niet zacht genoeg ligt, maar omdat ik constant denk wat ik in welke valies ga proppen als ik terugkeer.. Waar ik mij toch zorgen over maak hé..?

Take care. Ch.
 
Spreekwoorden, na 9 maand Charlotte citeert: Ik heb al genoeg door de "ogen" gezien! 

15:41 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.