22-03-07

Cochabamba.

Beste lezer, (Hoe officieel klinkt dit niet, LOL)

Na het spektaculaire carnaval gebeuren in Oruro zijn Thaïs en mijzelf (jaja ik was ook mee) dan vertrokken naar het 3uur verder liggende Cochabamba! In deze stad kun je niet zoveel doen, maar staat wel bekend omdat je er zoveel kunt eten.. Maar however, we hebben onze dagjes goed kunnen vullen. (En nope, niet alleen met voedsel!)

Maandag negentien februari tweeduizendenzeven zijn we rond 10h30 vertrokken uit Oruro. Kheb de hele rit in "dromenland" doorgebracht, moe moe moe... Eens we in Cocha waren zijn we Andrea gaan opzoeken. Een vriendin van Thaïs uit La Paz, die nu bij haar tante in Cochabamba woont. Komen wij daar toe - KLETS - Thaïs terug nat door een of andere waterballon. Gelukkig stonden we voor de deur, dus nieuwe kleertjes zaten niet zover weg. Het gezin waar we verbleven was echt gastvrij. Ze hadden direct thee voor ons klaargemaakt met broodjes enzo.. en daarna, direct gaan slapen. Na 3 dagen eindelijk een "echt" bed!

De volgende dag, verlofdag, dus dan viel er niet veel te doen. Maar het was juist de week na het weekend van carnaval en dan organiseren sommige gezinnen een familie-feest. Dit is een soort ritueel. En wij hadden het geluk dat dit gezin dit ook deed. Dus, dan hebben we allemaal samen het huis versierd met balonnen, slingers, snoepjes, bommetjes.. en daarna zijn we dan met het gezin bij iemand anders van de familie thuis gaan BBQ-en. Daar hebben we ons bezig gehouden met vogelpiek, pictionary, eten, de rest van de familie leren kennen. Was wel nog grappig, want het was helemaal onze bedoeling niet dat wij bij dit gezin zouden blijven voor 2 dagen. Maar wel tof natuurlijk.

De woensdag heeft de mama ons voorgesteld aan een Taxi-chauffeur, Don Edwardo, en we mochten die altijd bellen als we vervoer nodig hadden. Handig handig. Dus dan zijn we met den "Don Edwardo" naar de markt geweest, jawel, waar Thaïs opnieuw is nat geworden! LOL. Nuja, die markt was een beetje zoals de "Sagarnaga" in La Paz. Stelde niet zoveel voor eigelijk. Savonds hebben we dan afgesproken met Eva en Noimi (AFSers die in cocha wonen) om naar de "pilates" te gaan. Das een soort yoga, wel grappig. Maar da waren we wa rap beu dus dan maar een kijkje nemen in Cinè Center. Zijn we een film gaan zien "La conquista del honor" ("Flags of our fathers"), een aanrader! Opweg naar huis zijn we dan bijna overvallen geweest door een bende hip-hoppers. Had ik even de schrik van mn leven opgedaan! Behalve met een hart die aan 1000 km/h boenkte zijn we toch nog goe "thuis" gekomen.

Next day. Donderdag tweeentwintig febrero tweeduidendenzeven. We hebben er een dagtripje van gemaakt naar Tarata, een stadje dat iets verder ligt dan Cochabamba. Onderweg hebben we 2 rondtrekkers leren kennen die ons vertelden dat er ergens in een bos iets verderop "Festival del Carnaval" was. Dus na ons bezoekje in Tarata (waar we een kerk en een marktje hebben bezocht) zijn we daar eens gaan koekeloeren. toen we er toekwamen werden we direct geinterviewd voor de hele plaza door een of andere klungel met een micro. Twee gringitas, ze wisten dus al direct wie en wat we waren, LOL. Het carnaval zelf stelde niet zoveel voor, het waren kindjes en families die gewoon wat door de straat dansten op tsjingel-tsjangel muziek, echt een afschuwelijk geluid. Daarna kwam er ook een man een ritueel doen dat iets te maken had met de "pachamama".. Ni veel speciaals... Gelukkig hebben we daar dan enkele "artesanias" leren kennen uit Argentinia. Zij waren "chincha" aan het drinken, dat is een bepaald soort drankje dat uit een halve kokosnoot word gedronken. Je moet dan iemand in de ogen kijken en de kokosnoot doorgeven aan die persoon, dan hebben we daar onze tijd mee gevuld. in de avond zijn we "Las Islas" eens gaan opzoeken, dat is een plaats waar veel jongeren samen komen en het enigste wat je er kunt doen is ...inderdaad, eten.

Op onze voorlaatste dag hebben we de telephrique genomen. Kweet nie juist hoe je da schrijft, maar je weet wel he, zo`n lift dat jouw naar boven zwiert als je wil gaan skien, LOL. Dusja, so far so good, die lift heeft ons tot bij de Christo gebracht. Das die witte vent die met zn armen openstaat. Hebben we daar wa rondgehangen, ijsje gegeten (want amai, zooo warm!) en fotokes getrokken. Smiddags hebben we "Humentas" gegeten, iets typisch Boliviaans. Dat zijn zo maisbladen met daarin een mix van mais, anys en kaas. Lekker lekker. Daarna zijn we de echte madammen gaan uithangen en zijn we gaan shoppen. Er is niets leuker dan gaan shoppen als alles super goekoop is! Na een halve shopdag zijn we ons gaan neerploffen in een of ander cafetje, tot opeens Per komt voorbij huppelen met zijn oudjes. Savonds zijn we met zn allen uitgeweest van cafe tot discotheek.. Shotjes a volonte.. Twas dik in orde.

Volgende morgen. Inderdaad, mijn kater was terug.. Man man. En er stond nog een hele dag "carnaval" op ons te wachten.

Om 12uur zijn we ons gaan settelen in de straat bij Andrea en haar nicht (Daniella), die hadden plaatsjes voor ons gehouden. Maar in tegendeel tot Oruro was het weer hier wel heel wat minder, regen regen regen.. Alle dansers waren kletsnat, evenals wij. We werden terug van alle kanten bekogeld met waterballonen en espuma. Lang leve de regen-ponchos!

De zondag zijn we dan samen met mijn "hoog vermoeidheidsgehalte" en mijn verkoudheid terug vertrokken in flota naar La Paz. Home sweet home!

Hasta la proxima! Chok.

Next : Unief en reisje naar Sucre/Tarabuco. 

22:02 Gepost door Charlotte in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.