11-03-07

Carnaval de Oruro.

Eindelijk, ORURO! De stad waar niets te doen valt gedurende het hele jaar, maar waar alles in het teken staat van dit ene weekend, CARNAVAL!

Er waren zomaar eventjes 50 dansgroepen, 25000 dansers en bijna 1miljoen bezoekers verenigd voor 1 weekend in dit mini stadje.

Vrijdag zestien februari tweeduizendenzeven. We waren nog niet goed en wel vertrokken en twas al dikke leute op de bus. Samen met Iris, alex, Per en Tess hadden we de espuma (schuim-spuitbussen) al boven gehaald. De plaatsjes waar wij zaten hingen overvol met schuim. Zo was ik even in slaap gesukkeld (wat nadien niet zo een goed idee bleek te zijn) en toen ik wakker werd zat ik bedolven onder het wit.. en of dit nog niet "erg" genoeg was, hadden alejandra en Roberto ons haar nog eens roze gespoten ook. Man man, we zagen er niet uit! Hehe. Maar, ons carnaval-weekendje was dus al goed gestard! Eens we zijn aangekomen in Oruro, zijn we onze verblijfplaats gaan checken.. Mannekes, we mochten er onze spullen droppen en op een ijs-koude vloer slapen. Later op de avond zijn we nog naar de Plaza geweest, gaan zoeken naar onze zitplaatsjes. Er was al veel sfeer, muziek, drank.. Dat beloofd voor morgen! 

The day after. Eerste officiele Carnaval Dag. Al van smorgens vroeg hadden we ons gesettelen op de Plaza. Als je rond je keek zag je bijna iedereen op straat rondlopen in een "poncho de agua", bewapend met espuma en waterballonen. Grappig zicht. Dan op de Plaza zelf werden we de hele tijd bekogeld door degenen die op de tribune aan de overkant van ons zaten. Niemand is gespaard gebleven, iedereen was klets nat. Er kwamen ook constant cholitas voorbij die eten en bier verkochten, om de festivalgangertjes te bevoorraden. Daar hebben we dan ook met grote mate gebruik van gemaakt. Hehe. De hele dag hebben we op de tribune doorgebracht, en twas de moeite waard. Mooi weer, waterbalonen langs alle kanten, bier, prachtige groepen die door de straten dansten, mooie kostuums, muziek, heel veel sfeer! Snachts hebben we dan ook meegedanst met de dansers.. Ik heb nog nooit zo een spektakel meegemaakt in mn leven! Twas echt de max. Die avond ben ik dan niet meer gaan slapen, alhoewel het wel verleidelijk was om op die ijskoude harde vloer een slaapje te gaan doen... NOT. De volgende ochtend stonden Chacha, Javier en ik om 5uur (terwijl de anderen nog in "dromenland" zaten) al terug met ons pintje in de hand naar de volgende stoet voorbijkomende dansers te kijken, "Alma" ofzo heette dit. Smiddags heeft iedereen dan terug zijn plaatsje op de Plaza ingenomen, om van een 2de zonnige Carnaval dag te genieten. De dansen waren nu nog mooier dan de dag ervoor. In de namiddag zijn de Paceñas dan terug vertrokken naar La Paz, behalve Thaïs en mijzelf. Want wij zijn de volgende dag, met een grote hoeveelheid slaaptekort, vertrokken naar Cochabamba voor een weekje! 

Viva el carnaval! Chauuuuu. Choklet.

23:30 Gepost door Charlotte in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.