05-03-07

Tiwanaku.

Holas.

Que tal? Ondertussen is hier in Bolivia een "natte" maand gepasseerd, de combinatie van waterballonen en regen!

Vijf februari, speciale dag voor Iris. We hebben namelijk de schaar in haar lange dreadlocks geplaceerd.. Met als resultaat dat ze nu korte haartjes heeft. Helemaal anders maar wel kei-mooi!

Ik heb ook mn AFS-werkje voorgedragen enkele weken geleden. Als thema had ik "Trajes tipicos y bailes folkloricos de Bolivia" gekozen. Man man man, ik ben echt geen ding om voor een groot publiek te babbelen heb ik ondervonden, maar ...Tis goed gegaan en mag dus binnen in de Unief! (Woohoo) Dat is ondertussen ookal gestart.

De universiteit waar ik ga noemt "UMSA", en daar volg ik "kunst". We mogen 3 vakken kiezen van elk 3uur, dus als ik even mijn koppeke laat werken.. dan heb ik in totaal maar 9uur les in de week. Das redelijk weinig, dus af en toe ga ik wel eens in een of andere klas bijspringen denk ik. Al is het maar om wat nieuwe mensjes te leren kennen. De school is echt opt gemak, er zijn bijna nog geen leerkrachten want de meeste zijn nog met vakantie, anderen hebben nog geen zin om volle lessen te geven dus dan hebben we vroeger gedaan.. Nu, mn eerste dag op unief ben ik samen met Iris geweest, want voor sommige vakken zitten we samen, wij vol spanning de klas binnen.. Zit daar maar 1 leerling in een mega groot klaslokaal, LOL. Alles goed en wel, een half uurtje later komt leerling nummer 2 binnen. Een reus van een kerel, het klaslokaal was echt aan het trillen toen die binnen kwam. Dus, toen waren we met vier, hehe. Gelukkig heb ik in mijn andere klassen wa meer studentjes zitten. Dus da ga nog wel tof worden de komende maanden.

De afgelopen weken dan had ik al verteld dat het goed opletten was voor waterballonen.. Uhu, ik ben ook ni droog gebleven. Net als je denkt dat je veilig bent word ik wel "nat-gekletst" door een of andere leukerd die zich met waterballonetjes aant amuseren is.. Ik met mijn natte broek door de stad. Nuja, dit was NIETS vergeleken met het carnaval in Oruro! Hehe.

Voor dat we met AFS naar Oruro zijn getsjekkeld ben ik de dag ervoor nog met Iris, Per en Tess naar Tiwanaku geweest. 14 februari 2007, om 6h20 mijn bed uitgefloept om dan enkele uurtjes door te brengen in een bus tot aan Tiwanaku. Gelukkig gelukkig, we waren goed voorbereid, LOL. Ik en Tess hadden voor ontbijt een brood gekocht (van bijna een meter lang) en Per en Iris hadden zich voorzien van bekertjes, yoghurt, cornflackes.. Dus dan hebben we er een "bus-campeer-ontbijt" van gemaakt. Om 8uur ofzo zijn we aangekomen en daar hebben we vanalles bezocht. Zoals Piramide de Akapana, Kantatillata, Temple Semisubterraneo, Kalassasaya (ookwel de zonnepoort genoemd) en enkele museums. Twas kei-warm, maar wel sjiek om allemaal te zien. Samiddags hebben we dan ons "mega-ontbijt" voortgezet met brood, een tomaat, een stuk kaas en water.. en omdat het Valentijnsdag was, hadden we koekjes in "hart" vorm gekocht (hoe morantisch toch), bleek dat die een kei-vieze smaak hadden.. dus dan hebben we er enkele straathondjes mee gelukkig gemaakt. Tot hier Tiwanaku.

En nu, op naar het carnaval in Oruro!

Chausito!

00:00 Gepost door Charlotte in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hola chica!:) como estas?? mira lo que me encuentro en el inter!!!
te mando besitos!! tienen que volver a cochabamba para ayudarme con el frances!! no se nada!!
se cuidan mucho... mi casa es tu casa!!
manda saludos la familia tambien ok??

chau!!

Gepost door: Andreita!!! (cbba) | 05-03-07

De commentaren zijn gesloten.