10-01-07

Na 163 dagen.

Bienvenida.

Charlotte Reuse, Reporter ter plaatse : Er zijn terug politieke problemen in dit Zuid-Amerikaans landje, What´s new? Men wil dat de "Perfecto" (ofzo iet) hier aftreedt, maar da ventje gaat eens goe tegen draad doen en hij wil niet gaan. Want, zegt hij: "Het volk heeft mij gekozen dus ik blijf". Hierdoor zijn er nu blokkades, opstanden, steken ze gebouwen in brand.. en dat allemaal in Cochabamba. (Inderdaad, ik ging er just op vakantie gaan..) De weg om er te geraken is geblokkeerd, dus ik en Thaís willen dat dan ni riskeren om er met de bus naartoe te gaan. Ook in Santa Cruz kun je voor de moment niet geraken via de weg. DUS, hebben we al voor een andere oplossing gezorgd en gaan we waarschijnlijk morgenvroeg met het vliegtuig vertrekken. Dan doe je er een half uurtje over (i.p.v 7uur met de bus) om van La Paz naar Cochabamba te vliegen, en het kost 365Bs (36,5Euro). Eens we in Cocha zijn gaan we direct door naar Chaparé, want tis te gevaarlijk om er te blijven. Meer kan ik voor de moment nog ni vertellen... Maar da hoor je wel op mn reisverslagje.

Voor de rest, deze dagen heb ik veel rondgehuppelt met Thaïs, ben ik eens op het verkeerde busje gesprongen en zat aan de andere kant van de stad (ondertussen heb ik wel ontdekt waar de Scouts zijn, LOL), heb ik mn Sofietje gehoord aan de telefoon, ben ik samen met de mama al 10 dagen bezig om alle kerstversiering terug in doosjes te steken (LOL), heb ik voor de 10de keer naar "Amelie Poulain" int Spaans gekeken, een pakketje ontvangen van mn Belgische snollekes waar ik su-per blij mee ben! (By the way, News Flash : Ik ben begonnen aan mijn EERSTE pakketje met bestemming .. België!)

Meep, meep.. Vroeeem! ..en toen waren er plots 163 dagen gepasseerd! Kga de "stand" (om het in voetbaltermen te expliceren) van het afgelopen (bijna) half jaar eens proberen weer te geven. Here I Go. 

Musica * Muziek : Nog steeds de "Booty-Shakende" REGGEATON, die ik steeds meer en meer begin te appreciëren, LOL.

Comida * Eten : Veel veel nieuw fruit ontdekt (maar ze hebben ook een veel veel te moeilijke naam om te ontouden, hmmz da kan eigelik ookwel aan mij liggen..), Salteñas zijn TE lekker, ..

Tráfico * Verkeer : Still alive, lucky me! Want je zou die mobieltjes hier eens moeten zien "rijden". Minibusjes, Micros, Trufis en Taxis is al van verkeer da je hier ziet. Af en toe ook ne keer een persoonlijke auto, maar geloof me, hier rijd je liever niet zelf met de auto. Er bestaan geen verkeersregels, gewoon dat je op bepaalde dagen met 3 autos naast elkaar mag rijden en andere dagen niet, de verkeerslichten worden handmatig door politie-agentjes geregeld, je rijd hoe snel je wilt. Flitspalen? Nog nooit van gehoord! En in een zakje blazen? Waar is da nuttig voor?! LOL.

El tiempo  * Het weer : Regen, regen, regen.. Veel regen. ´T is dus regenseizoen tot en met eind februari, maar wel nog een lekker warm klimaat!

Colegio * School : In februari begint de universiteit, waarschijnlijk ga ik "Artes" volgen. Zo ben ik nog wa creatief bezig. Mijn eerste keuze was "Toerisme", ik hoopte van dan wat te kunnen reizen, maar kheb gehoord dat dat in het 1ste jaar nog niet mogelijk is..

Idoma * Taal : De "v" spreken ze hier uit als "b". Voorbeeldje : Als een Zuid-Amerikaantje "Bolivia" wil zeggen dan ist zo, "Bolibia". Int begin was da wel effe aanpassen, maar nu begin ik dat ookal te doen met nederlandse woorden.

Viajes * Reisjes : Ondertussen ken ik buiten La Paz ookal Tarija, Potosi, Sucre, Santa Cruz, Las Yungas, titicacameer, Sorata, Isla del Sol, Isla de La Luna en binnekort ook Cochabamba en Chaparé! Kvind reizen echt de max, en in de toekomst ga´k da zeker blijven doen! ..Als mn spaarcentjes het toelaten :o) (u kunt altijd storten op het rekeningnummer 0117.... LOL)

Vrienden * Amigos : Overal ter wereld kun je goeie vrienden maken, maar als het op familie aankomt dan heb je er maar 1 echte! ..en die van mij huppelt nog steeds in ons sjokolade-landje rond.

Mi familia Boliviana * Boliviaanse familie : Papa (Ramiro) is nog steeds chirurg en werkt vree veel. Mama (Rossy) is echt een grappige madame, ook altijd wel met iets bezig, super ambitieus. Zus (Aracely) is een beetje gelijk ik, lang slapen, uitgaan.. Slapen, lang uitgaan.. LOL. En dan mm broer (Ramiro aka Millo) heb ik nog niet veel gezien, die komt in februari terug uit de V.S. Ik woon nu samen met die familie, dus dan is het ook maar normaal dat ik meehelp in het huishouden.. Strijken, stofzuigen (Enkel mn kamer, want als ik het hele huis moet doen dan ben ik op het eind van de dag nie meer levensvatbaar!), afwassen, kleren wassen (Met de hand is da echt nog leuk heb ik ontdekt, maar et neemt ook wel wa meer tijd in beslag) ...Voor de rest thuis: Produceer ik nog wa "getsjangel-geluid" op mn gitaar, DVDs bekijken (PS: Iemand die "Memento" heeft gezien? Ik snap er niets van, dus alle uitleg is welkom!), bandjes maken, op het terras iets doen met vrienden..

Dagbeschrijving : Rond 9uur spring ik uit mijn bed. Neem ik een douch in mijn EIGEN badkamer. Ontbijten. Bezigheidje zoeken tot aan het middageten, dat word klaargemaakt door de impleada. Zij kookt en kuist en in het weekend gaat ze naar huis. Daarna spreek ik meestal af met vrienden. Als het weekend is ga ik savond uit en in de week kijk ik een filmpje of doe iets met de familie. Tegen 21uur avond-eten we en daarna ga ik naar Dromenland..

Wat da´k eigelik wil zeggen met al diene zever van hierboven is .. Ik hou van dit zuid-Amerikaans landje, viva Bolivia ..ik kijk al uit naar het komende half jaar!

Beso, Chlot!

17:07 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.