15-11-06

Nieuwe familie.


Daaaag lieverds!

Sinds zondag 12 november woon ik bij een nieuwe familie! (Nieuw gezin, nieuwe start! ;-)) Kben verandert omdat het met mn vorig gezin niet echt lukte, en ik moest however veranderen, want mijn familie wilde in een andere stad gaan wonen, namelijk in Potosi. Dusja ikke opzoek naar een nieuw plaatsje ...

Kzal ne keer vertellen é. Wel, kheb 1 broer (Ramiro) maar die vertrekt morgen naar the USA voor 3 maand. Kheb 2 zussen, 1 zus woont in Frankrijk en de andere (Aracely)is 23 en woont nog thuis. Mijn mama (Rossita aka Rossy) doet administratief werk in een ziekenhuis en mn papa is chirurg en heeft dezelfde naam als mn broer.

Tis echt een hele toffe familie! Zo veel meer "open-minded" dan mn vroegere familie. Ik mag thuis vrienden uitnodigen, BBQen, uitgaan, ga samen met hen reizen... Echt zalige mensen.

Hier in huis hebben we een meid, een "impleada" noemt dat hier. Zij woont hier de hele week en doet het huishouden. Kvind da wel nog wa onwennig, want ze is nog maar 17 jaar. Maar hier in Bolivia is dit heel normaal. Savonds geef ik haar dan wat Engelse les, en help haar een beetje met het huishouden. Voor de rest springen der hier nog 3 honden rond, 2 kleintjes en 1 Bulldog.

Dan, mijn huis is SU-PER groot. We hebben 4 verdiepingen. Beneden is er een disco, waar mn zus soms feesjes geeft. Op de 2de verdieping is de keuken, eetplaats, living en het terras. By the way: v
anop het terras heb je een zicht over een deel van de stad. Mooi mooi. Dan in mijn kamer heb ik 2 verdiepen, een eigen badkamer, televisie.. Stel je voor

Ik ben dus wel te verstaan heel blij in deze familie! Tot zover Family Thingys.

Dagelijkse dingetjes dan..

2 november was hier een feestdag zoals wij in Belgie 1 november hebben. De plaatselijke bevolking maakt hier dan brood in de vorm van gezichtjes.

Wa dak ook ontdekt heb na mn schoolreisje is dak enorm veel muggebeten had en nog altijd heb eigelik. Kheb ze ne keer geteld en tzijn er 18! khoop juist dat die nooit allemaal tegelijk beginnen jeuken, want anders zit ek toch wel met e probleempje denk ek ;-)

De laatste schoolweek bennek ni meer zoveel naar school geweest. Want de andere leerlingen hadden toetsen enzo van die onaangename taakjes, dus Alex en ikke konden daar ni veel gaan uitsteken. Dan maar brossen, hehe. Ondertussen ist school al gedaan, en is er nu vakantie tot en met februari. Woohoo, reisjes here I come!

Vrijdagavond (10-11-06) bennek met enkele vrienden van school uitgeweest, heb een nieuw Rock cafetje ontdekt, daarna zijn we naar een discotheek geweest (Hentaï). Twas echt zo tof :-D Ik hou van de Boliviaanse party style!

Zaterdagavond (11-11-06) ben ik samen met Alexander, Chacha, Stephan en Per naar Thaïs haar "Fiesta de graduacion" (afstudeerfeesje) geweest. Man man, da was een "chique" bedoening.. Ik met mijn netste kleertjes en op mijn hoge hakjes daar naartoe gehuppelt :-P Hehe.

Gisteravond zijn dan enkele vrienden bij mij thuis geweest, hebben we op et terras gezelschapsspelletjes gespeeld.

Maar nu moet ek gaan dansen, want kmoet nog wa oefenen tegen maandag. Dan is er een "talentshow" waar ik zal moeten optreden met de andere AFSers :-D

Choa, Lotte

21:36 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-11-06

Coroico.


Coroico, Los Yungas (Rio Selva)
.. waar "The most dangerous road in the world" is.

Ben voor 4 dagen naar Coroico (in Los Yungas) geweest met de laatstejaars van mn school (50 leerlingen en 3 leerkrachten ), twas echt zalig! We verbleven in een "5 sterren hotel". Twaren allemaal departementjes, zo van die bungalow toestanden met 2 verdiepen. Ik sliep op kamer met 3 meisjes uit mn klas, Paloma, Lucia & Valeria. Ons bungalow dingetje lag juist naast de rivier, was wel rustgevend om heel de tijd da water zo te horen stromen. En vanop het terras zag je alleen maar nauur, bergen en bomen. Er waren denk ik ook 5 verschillende zwembaden, en tussen de verschillende bungalows hingen er van die hangmatten, was echt mooi gedaan enzo.

Dag 1 -
 Vroeg opgestaan, om dan naar school te huppelen met mn volgeladen trekrugzakje. We hebben daar dan eerst nog een uur staan rondslingeren voor we uiteindelijk vertrokken waren, maar das Bolivia zeker?  Eens we 5 minuten vertrokken waren, en de achtergebleven zieltjes uitgezwaaid hadden, kwamen al alle alcoholflesjes boven, en enkelen hadden "alcoholpudding" gemaakt, ziet der echt "ieeeuw" uit maar tis DELICIOUS! Twas dus al dikke leute op de bus  en den elft was al slecht voor dat we aangekomen waren, LOL.

Voor de rest van de dag heb ek gezwommen, in de sauna liggen bakken en samen met de rest alcohol laten vloeien. En dit de hele dag door, kun jet je al inbeelden... Owéé. Savonds wast normaal karaoke, maar niemand had veel zin om te zingen (of der waren er toch ni meer veel in staat om een goedklinkend geluidje te prodceren), dus dan zijn we een feesje gaan doen in de plaatselijke disco tot in de vroege uurtjes...

Dag 2 - Still alive en zonder kater! Hehe. Super mooi dag, zeer warm, veel zon! (en goe verbrand dus..) Kheb bijna heel de dag in het zwembad liggen ploederen, voetbal en volleybal gespeeld.. Savonds was er een "verkiezing" van "Miss and Mister Rio Selva". Der waren een stuk of 6 koppeltjes en die moesten dan dansen en vraagjes beantwoorden enzo (je kent da wel e heel da gedoe ). Daarna wast weer feesje, en die Bolivianen kunnen er wa van ze. Zelfs de jonges die ni echt goe kunnen dansen, die dansen nog goe... Snap je?! Hehe.

Dag 3 - Guess what .. idd, trug het zwembad in  daarna wa filmpjes gekeken en een wandeling in "de jungle" gaan maken. Twas zo een beetje een "op het gemak dagje" (ja nie dat de andere dagen zo stressful waren maar enfin ), zodat we goe wakker waren voor savonds. Was de laatste avond. En kheb et geweten amai.. Trug de disco in, met de gepaste hoeveelheid cocktails... En dat tot 6 uur smorges, kwas doodmoe maar twas wel de max.

Dag 4 - Hele dag geslapen.. Welja van 6uur tot 9uur, want om 10 uur moesten we alles hebben ingepakt, om dan om 15uur te vertrekken.. Integenstelling tot de heenreis was de terugreis e stuk minder "fiesta". Je zult mss wel begrijpen waarom, hehe.. 

Zo ziet dus een eindejaarsreisje eruit in Bolivian Style (en et bevalt me wel eigelik ).. Kvond et wel tof om zo keertje op reis te gaan met mn Boliviaanse klasdingetjes, nu kennek ze toch wa beter. En aangezien dak 4 dagen totally int spaans heb moeten babbelen (want den Alex heb ek bijna ni gezien in die 4 dagen) gaat da nu ookal weer e stukje beter! 

Buena Suerte y Besito, Charlot


Verjaardagspillementjes voor deze maand :
Glukkige Vrjaardag in Belgica aan mn zusje , Steph, Seppe & Catherine ..So have a nice day  
.. Y en La Bolivia, Feliz Cumpleaños a Tess y Alex !

01:42 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |