31-10-06

Regenseizoen.


You may say I´m a dreamer, but I´m not the only one ...

Jullie hebben ondertussen herfstvakantie, maar ikke nieee. Nog tot donderdag, en dan ga ik op reis met de laatstejaars van mn school van 2 tot 6oktober. We gaan naar "Las Yungas". Schijnt een mooie plaats te zijn, maar da zal ik pas opt einde van de week kunne bevestigen eh.

Met mn gezinssituatie ist ni al te goed, er zijn betere dagen maar dan nog zijn die ni meer zo tof. Als mn "mama" blij wil zijn tegen me, dan komt het geforceerd over. Dus dan heb ik zoiets van ja laat et maar. Nuja er is zeker geen denken aan dat ik dit jaar terug keer naar Belgie hoor! ;-) Dus nu zijn we met AFS Bolivia aan het zoeken naar een andere familie voor me. Maar ik probeer er ondertussen wel het beste van te maken.

Buiten mn familieprobleempjes gaat alles hier "zalig" :-D De afgelopen week (donderdag 26 oktober 2006) bennek met Alex, Tess, Per en Iris terug DE berg gaan beklimmen. Maar dan deze keer tot op de top. We hebben een verlaten stad ontdekt die aan de andere kant van de berg ligt. (Die gaan we volgende keer eens bezoeken) Op de top hebben we ons erges geplaceerd en een spelletje geschaakt. De anderen toch, want ik en Iris kennen daar nix van! LOL.

De dag nadien (vrijdag 27 oktober 2006) bennek naar een feesje geweest bij iemand thuis en daarna zijn we nog naar een bar (Agua Dolce) geweest. Er stond erges een spelletje op tafel (waar ik de naam ni meer van weet) waar da je zo allemaal blokskes op elkaar moet leggen en dan telkens om de beurt 1tje moet vanuit trekken.. Welja, degene die verloor moest de anderen trakteren op een Salteña, en Iris is het slachtoffertje geworden, LOL.

Ja wij wedden hier massaal voor Salteñas, die zijn zoooo heerlijk!

De zaterdag ben ik na de dansles met Iris en Per gaan shoppen, we hadden kleertjes nodig. Dus dan zijn we wa gaan rondslenteren op de Zwarte Markt (Mercado Negro), maar we hebbe NIX gevonden. Typisch.. Hehe. Savonds was er dan een feesje da georganiseerd was van Thaïs haar school. Dus ikke, Thaïs, ChaCha, Per, Stephan .. daar naartoe. En twas echt super! Wel allemaal "een beetje veel" onder invloed ... Maar da moet ook eki kunnen é ;-)

Zondagmorgen ben ik met mijn mama en mijn "kater" naar een feest geweest, alleen jammer van et weer. Het regenseizoen is hier begonnen (van november tot maart) en nu regent het hier om de 5 minuten. Welja, op da feesje kon je ook eten en soms zag je aan een tafel waar nog etensresten lagen dat de arme mensen dat kwamen opeten.. Vond ek eerst zeer vreemd.. Maar da is nu eenmaal een deel van het leven van sommige mensen om in het leven te kunnen overleven :-S (En kdurf wedden, nee nie voor een Salteña hehe, da niemand zoveel keer het woordje "leven" in 1 zin kan gebruiken ;-))

Savonds zijn Mieke, Iris en ik gaan eten met een groepje Belgische toeristen. En guess what, et waren allemaal West Vlamingen! Ik vond da zo raar om andere mensen nederlands (West - Vlaams) te horen babbelen! By The Way.. Mijn West Vlaams is nix meer waard heb ik ontdekt, Ooyééé. En ik had de ganse tijd de neiging om in het Spaans of het Engels te babbalen tegen die mensen. Dus et was weer eventjes aanpassen.

Daarna zijn we met de gids nog iets gaan drinken in een Nederlands Café, waar ze SOEP MET BALLETJES hebben, bitterballen, echte frietjes.. Twas dus zeker niet de laatste keer dat we daar geweest zijn ;-) 

Over mijn talen gesproken eigelik ...
- Mijn West Vlaams trekt op nix meer (iemand bereid om mij volgend jaar inhaallesjes "Oostends" te geven?)
- Mijn Spaans lukt beter en beter
- Mijn Frans ben ik totaal aant verwarren met mn Spaans, ik kan beter Spaans dan Frans voor de moment.. Echt super raar!

.. Nog een laatste boodschapje aan TESS hier in Bolivia : Wij wille nie da je naar Santa Cruz verhuisd! Blijf in La Paz !  

Chao Chao mis amigos, hasta luego x

23:07 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.