24-10-06

Sorata.


Hola,

Como estan? Espero que todo es bien. Theeft efkes geduurd maar ik ben eindelijk op internet geraakt! (Zit in een internet cafe, want mijn "mama" doet nogal redelijk moeilijk als ik de computer thuis wil gebruiken)

Bij mij thuis gaat het redelijk .. Kweet ni echt als ik kan zeggen dat alles goed gaat, want kheb wel wa moeite met mijn mama. Heb deze week met mijn "Personal Counselor" gepraat en zij zal zien wat ze kan doen. Misschien dat ik wel verander van familie, maar we zien wel... De laatste tijd heb ik zeer veel gekookt en gekuisd thuis, dan moet ik ook zo die wc-bakjes legen (en ik geef toe, er zijn plezanter dinges dan datte, geloof me maar ;-)) Maar we hebben wel een hypertoffe stofzuiger, allee ja ik denk toch dat dat een stofzuiger is, LOL

Den dinsdag (10/10/06)  en woensdag (11/10/06) heb ik geen school gehad, omdat er allerhande manifestaties en stakingen waren in de stad, ivm onze president (Evo Morales) en het was te gevaarlijk om op straat te komen. Dus dan ben ik met mijn buurvrouw (Rose marie) en burjongen (Gabriel) naar "Laguna" geweest. Dat is een soort plek waar je kunt wandelen. Kheb er met mn buurjongen in een bootje rondgevaren. Ik moest trappen en hij sturen.. Maar da was blijkbaar ni echt een goeie combinatie, want elke borduring da we tegenkwamen zijn we tegengeboxt, hehe. Daarna ben ik met enkele vrienden een berg gaan beklimmen (maar twas ooo zo warm!), en eens we op de top waren had je zo een prachtig uitzicht over La Paz! Echt zalig mooi!

De woensdag (11/10/06) was het vrouwendag ("Dia de mujeres" ofzo ietske) en mijn "papa" had gebeld, die zei van "gelukkige vrouwendag" (maar dan in het spaans) en ik zo onozel dak ben zeg : "ja danku, voor jouw hetzelfde".. Dus da was wel efkes een afgang,hehe  

Het was ook Iris haar verjaardag, dan zijn we savonds iets gaan drinken. En als kadotje heeft iedereen 10Bolivianos (=1Euro) bijgelegd, hier is da echt veel. In totaal hadden we 100 Bolivianos, om bij te leggen voor haar kadotje.

IK ben (ondertussen "Ik WAS") een nederlandstalig boek aan het lezen en er stond zo iets in van (oke, tis heel belangrijk dat je nu attent bent anders zul je et een paar keer moete leze voor da je et verstaat, hehe) Here we go : "Het vergeten is misschien wel een even belangrijk onderdeel van het leven als het herinneren, want als we iets vergeten zijn dan herinneren we ons dat niet altijd, dus je herinneren dat je iets vergeten bent is niet echt vergeten, niet?" En sindsdien heb ik het boek efkes gelaten voor wat het is :-D Want da was te veel ingewikkelde praat in 1ne keer, LOL.

De zaterdagmorgen ga ik nog steeds naar de dansles. Binnekort is er een talent-show waar we allen gaan aan deelnemen. Lijkt me wel tof om te doen!  ..Dan, kga al sinds enkele weken vrijwilligerswerk doen in "El Alto". Samen met enkele andere AFSers leren we Engels aan de straatkindjes. Samen met Tess had ik een groepje van 6 meisjes (9 tot 10 jaar), en we hebben ze in het engels leren tellen tot 10 en enkele spelletjes gespeeld. Die kindjes zijn zo verlegen en stil dat ik er medelijden mee had.. Kvind dat je er nadien zoveel voldoening van hebt, vooral als je die kindjes zo eventjes ziet lachen! Dus ik ben wel van plan om dat nu elke zaterdagmiddag te gaan doen. Zo heb ik toch wel een beetje het gevoel dat ik iets kan bijdragen in Bolivia...

Nu, op muziekaal vlak.. Ben overlaatst naar de karaoke geweest. Hilarisch :-D En nu weet ik zeker dat ek geen zangtalent heb! LOL. Dus mijn plannen om aan "Idool 2007" deel te nemen zal ik maar afzeggen. Haha ;-) Kheb ook men gitaar (en typische Boliviaanse hoes) gekocht! Voor maar 350Bolivianos (35Euro) Eindelijk, ik ben er zo blij mee. Kga nu lessen volgen bij Per (een Zweedse AFSer) En Iris heeft een "Charango" gekocht, dat is zo een klein gitaartje. Lijkt me ookwel tof! Dus nu de laatste dagen zijn we full-time aan et "tsjokkelen" op onze instrumentjes.

Voor de rest, Ahja .. Ik was overlaatst aan het wandelen en wa zag ik daar .. Een man die zijn "grote" behoefte aan het doen was in het midden van de straat. Dit toont nog maar eens aan hoe erg de armoede hier in Bolivia wel is. Veel mensen leven op straat...

Dan, woensdag (18/10/06) heb ik mijn 4de pakketje ontvangen! Mijn dag was weer dik in orde. Kwil geen reclame maken ofzo, maar "Het Nieuwsblad" zat er ook in.. Da was zo raar om te lezen. Tging over Vincent Company die zich beresterk voelt, verkiezingsdinges, nog meer verkiezingsdinges, .. en TV programmas enzo. Later op de dag heb ik dan Eva gezien (ander meisje uit Belgie die in Cochabamba woont, maar die hier in La Paz was voor 1 week met haar school).

Mijn AFS weekend reisje naar SORATA!

Zaterdag (21/10/06) om 5uur opgestaan en om 7h met het busje vetrokken naar SORATA. Dat is een klein gezellig stadje dat op 4uur van La Paz ligt. In ons "hotel" hebben we middag gegeten en daarna zijn we dan met zn allen gaan wandelen langs een rivier in de bergen, super mooi! Jammer dat het weer wa tegenviel. Savonds zijn we dan naar een discotheek geweest, maar we waren eigelik allemaal kapot van de wandeling. Hehe. Ksliep samen op de kamer met Charlotte (aka Chacha) & Thaîs.

Zondag (22/10/06) hebben we ons allen in een "jeep" gewrongen. Was super, want je moest zo rechtstaan vanachter in de "koffer". Twas wel wa bangelijk want de weg was ni echt breed! Die dag hadden we meer geluk met het weer! Super zalig. Kzie dan ookal goe bruin  We zijn "Las grutas" (de grotten) gaan bezoeken. Savonds zijn we teruggekeerd naar La Paz, twas hier massas aan het regenen en hagelen! We za ten met 8 in een Taxi, stel je voor! Ik zat vanvoor, ergens tussen het raam en den Alex gewrongen, en naast ons zat de chauffeur nog erges, LOL. Maar het reisje zelf vond ik de max en veeel te kort! ;-)

In dit weekend dat ik er niet was is mijn "papa" dan naar La Paz gekomen. Kheb hem dus niet gezien.. Maarja. En onzen hond (Pankarita) is terug thuis. Ik heb ne hekel aan da beest! Die kijkt naar mij of ze gaat mij precies elke 5minuten attackeren. En mijn mama behandelt haar als een mens, als een echte dochter. Dan maakt ze daar croque-monsieur voor enzo van die zotte dinges. Enfin .

Gisteren ben ik met Iris en Tess bij Mieke thuis naar een film gaan kijken. "Amelie Poulin", maar dan in het Spaans.

En volgende week ga ik reizen met mijn school, voor 4 dagen. Van 2 tot 6 November. Zo een reisje voor de laatste jaars, lijkt me tof! We gaan naar een soort plaats met zwembad, bergen, mountenbike dinges enzo.. Verslagje komt later wel! ;-) 

Goei herfstvakantie! Buena suerte & grando beso, Lotte x

23:03 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.