09-10-06

Ik mis België.


Gelukkige verjaardag Iris, chacha, sarmi, arne en nonkel Frank!

Hola chicos y chicas!

¿Como estas? Mi español es mejor de antes (soy feliz por eso!), pero no voy a hablar en español ahora porque nadie va a entender, yo creo. Hehe. 

Ondertussen is mijn 3de Boliviaanse maand en het "gemis" gestart. Deze week heb ek mijn familie en vrienden heel hard gemist (nu nog altijd hoor, maar het mindert terug). En het was precies zo bij alle AFS studentjes. Et liefst van al zou ik ne hele dikke BELGISCHE knuffel krijgen, maar daar zal ik hoogst waarschijnlijk nog 10 maandjes voor moeten wachten (?) :-s 

Ja, wa heb ik vorige maand weer allemaal uitgestoken .. Ahja, kheb heel wa nieuwe "discotheken" leren kennen, allé ja plaatsen om uit te gaan enzo. Was wel super tof! 1 avondje mochten we overal gratis binnen en kregen we gratis drank enzo .. Je kunt het al raden .. idd, toen was ik wel efkes in een ander sfeertje, LOL.

Ben ook gaan kijken naar 3 van mijn AFS vriendjes (Iris, Tess en Per) die hebben Caporales gedanst op hun school. (Caporales is een typische dans van La Paz) En ze hebben da heel goe gedaan ;-) Hehe.

De dag nadien ben ik samen met Iris, Mieke, Karolina (een Duitse) naar een Boliviaans eetfestijn geweest. Man man man .. We hebben daar 3 uur gezeten, en dan hadden we nog ni alles geproefd! Ik zat zooo vol! Heb dan voor 2 weken niets meer gegeten ... NOT! ;-)

Samen met Iris en Mieke en Thaïs hebben we een interview gedaan met een Belgisch meisje, die hier vorig jaar gewoond heeft. Dat zal erges in een boekske komen en op een site. www.wegwijzer.be  Allen daarnaartoe "surfen". Twas wel raar om nederlands te babbelen tegen een "buitenstaander", khad de hele tijd de neiging om in het Spaans of Engels te beginnen.

Kben ook nog naar een Rock concert geweest, Theater voorstelling enzo van die cultuurdinges. Is wel nog interessant, vooral als je er niets van verstaat  Hehe. Maar da beterd met de tijd eigelik. Dan nog naar een verjaardag geweest van Sarmi, een Boliviaanse vriend.

1 dag ben ik dan bij een vriendin naar films gaan kijken, we hebbe "Forest Gump" (je weet wel, van : Run Forest, RUN!), "La Prophecia" (een triller) en "Click" (Comedie) gehuurd .. En ow my god, na diene triller had ik toch wel efkes schrik om met den taxi naar huis te gaan! Maar .. I survived! :-D

Ons Mieke heeft ondertussen een nieuw gezin "gevonden". Ben blij voor haar, tga allemaal veel beter nu. Deze week had ik het wa moeilijk thuis. Ben dan ook 1 dag ni nr school geweest ...Er is een "reunie" geweest in AFS Bolivia voor onze ouders en daar hebben ze vanalles verteld (veel onzin), en nu mag ik bijna het huis ni meer uit. Misschien is da ook wel een reden waarom ik Belgie zoveel mis de laatste tijd. Ik mag ook niet meer afspreken met de andere AFS´ers.. Maar dat doen we dan stiekem toch wel, hehe.

Nu heeft mijn mama nog zo van die nieuw regels, zoals .. Smorges moet ik om 6 uur opstaan om mijn kamer te kuisen (maar dan echt van boven to onder!) en het ontbijt te maken .. Nu begint et wel al wa tegen te steken zo.. Maarja. Ik ga tenminste kunnen kuisen als ik trug ben in Belgie, haha. DUS, als jullie smiddags zo rond 12 uur lekker gezellig aan het midagmalen (volgens mij bestaat da woord ni eens?) zijn, denk dan eens aan mij die hier staat te zwieren met mijn kuisproductjes in mn kamer :-)

Heb ook mijn 2de en 3de pakketje ontvangen! Super. Want Alex is al aan het wachten van begin september op zijn 1ste pakje, en tis nog altijd ni aangekomen) ..Mijn 2de pakketje bestond volledig uit een "sjokolade-setje", goh man, stel je voor! Nu juist nog een "bier-setje" ontvangen en dan zijn we compleet, LOL. Begin nu vooral ni te denken dat ik ne alcoholieker ben ofzo he! :-D Eens je het Boliviaans bier zult hebben geproefd dan zul je me wel begrijpen.

Kheb ook naar België getelefoneerd! (in zo een kotje) Hier betaal je 27 Bolivianos (2,7euro) om bijna 10 minuutjes te bellen. Super goedkoop dus. Ik was zo blij om mn ECHTE mama haar stem eens te horen, maar aan de andere kant vond ik het wel nog vreemd klinken eigelik.

Euh, thuis heb ik vooral last van (nee niet alleen van mijn mama, LOL) maar van mieren! Die beestjes zitten overal in de keuken. Goed uitkijken dus als ik iets wil eten of drinken! Veel ander ongedierte heb je hier niet, ben nog maar 2 vliegen tegen gekomen en 1 spin. (En het ergste was dat ik dan op een plaats was waar dak dan nog ni direct kon vluchten ook! Je weet wel , het kleinste kamertje in je huis .. Jah, daar zat ik dus op die moment)

Dan, Op zondag 01/10/06 is hier de 3de maand gestart. Ben ik de heel dag met Iris in San Miguel gaan rondspringen. We hebben er een artistiek dagje van gemaakt. Voor fotos moet je maar eens piepen op haar site! En kheb ook een TATOO gezet! Stel je voor, ik Charlotte die zo kleinzerig is laat dan een tattoo zetten ... (sorry oma, maar het is hier zooo goedkoop he, LOL)

De zaterdagen heb ik nog steeds danslessen, deze week hebben we oner andere Salsa gedanst. Is wel sjiek, maar nog redelijk ingewikkeld. Kga nu in de week ook naar de dansles gaan, om 1 of andere typische Boliviaanse dans te leren. En morgen ga ik mijn gitaar kopen, want daar wil ik ook zo snel mogelijk mee beginnen.

Zondag (familiedag hier in Bolivia) ben ik met mijn mama gaan eten in een restaurant van haar vriendin.  En voor de rest, vandaag moest ik niet naar school. Er werd WEERAL gestaakt in het verkeer. Dus de leerkrachten waren er niet. En zonder leerkrachten kun je ni veel uitsteken he in de klas.. Dus ikke, huppel huppel terug naar huis.

Veel groetjes, take care en tot de volgende!
Charlot.

19:47 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.