23-09-06

Dia de estudaiante.


W
oensdag 13/09/06 : Belangrijke dag! Ben mn pakketje van Belgie gaan afhalen! Na een uur zoeken in het postkantoor hebben ze dan toch uiteindelijk mn "10 kg pakje" gevonden. Jaja 10 KG! Der zat onder andere een doosje Dafalgan in (voor als er nog meer Electro Feesjes zouden komen hehe), een broek, woordenboeken, fototjes, brieven :-D (Dankje daarvoor, super tof om te krijgen!), trekrugzak (Time to discover more Bolivian places) én een doos pralinetjes (zo van die zeevruchtjes, Heerlijk!) Maar die doos is ondertussen al verleden tijd, hehe. Tis echt tof om
 iets te krijgen vanuit Belgie! Ookal zijn et maar onozel dingskes... Savonds was er dan een verjaardagsfeesje van een Boliviaanse vriend aka Pampoen. We zijn uit gaan eten, samen met Iris, Sarmi en Tess en nog veel ander Boliviaans volk. We hebbe een origineel kadotje gekocht, eigelijk beetje "evil" kadotje van ons. Pampoen HAAT reggeaton muziek.. En dat had hij ons beter niet verteld.. Want we zijn speciaal voor hem een Reggeaton CDtje gaan kopen. Hehe

Donderdag 14/09/06 : Voor dat ik naar school vertrok heb ik mij moeten douchen met shampoo, want de zeep hier (als je dat al zeep kan noemen) die schuimt NIET. En van washandjes hebben ze hier ook nog nooit gehoord. Gelukkig heb ik er wa mee vanuit België! Dan later in de klas.. Mijn mede-klasgenoten installeerden zich precies op een redelijk tacktische (let ni op mijn spelling) manier. Iedereen zat erges in de schaduw, ookal was het om te bervriezen.. Behalve 2 onozel Belgjes, idd Alex en ikke, die dachten dat ze slim waren.. Hum, wij gingen ons vlak in de zon placeren, met als gevolg dat we na een kwartier aan het smelten waren! Tis mr azo da jet leert zeker?! ;-)

Zaterdag 15/09/06 : Smorgens hadden we een "welkomstfeestje" voor de Duistse uitwisselingsstudenten die gearriveerd waren. Maar we zagen ze eigelik liever gaan dan komen, LOL  (Ondertussen, een week later, kennen we ze al wa beter en vallen ze eigelik heel goe mee!) Dan in de avond ben ik met Thaïs, Per, Claudia, ChaCha naar "Urban Fest" geweest, er kwamen dan zo 5 bands optreden, waarvan 2 zoooo slecht en de ander heel goed! Zo goed dat mijn handschoenen opt einde van de avond kapot waren van in mn handen te klappen :-D (Geen nood, kheb onertussen al mijn handigheid getest en mn handschoenen zelf genaaid, stel je voor. Hehe)

Zondag 16/09/06 : Nee nee, zondag geen "Jos-dag" maar kuisdag! Ow jong, kheb gekuisd lik ne zot. Onder andere onze badkamer.. en mijn "mama" was de hele tijd zodanig ant zwieren met haar dweil dak ondertussen ook gewassen was :-D Na het harde zwoegen en zwieren (of hoe zeg je dat ookal weer?) ben ik savonds naar de cinema geweest. Naar de film "Las Muñecas Rusas", was een franse film met Audrey Tautou van Amelie Poulain. Goeie film, zeker gaan kijken als hij in Belgie is!

Maandag 17/09/06 : Heb ik weer wa gelezen in mijn fameus spaans boek "Tiburon", kdenk dak er 2 jaar ga overdoen ipv 1 jaar om het uit te lezen :-P ... Die dag heb ik ook wa woorden gehad met mijn "mama", khad efkes het gevoel dak hier ni meer welkom was en kwilde echt naar huis komen. Maar tis uitgepraat en tga vele beter nu. Gelukkig want ik wil absoluut nog ni denken aan terugkeren !! Bolivia is super (en super goedkoop, hehe) Dan savonds ben ik een Sisha (waterpijp in het spaans) gaan roken met de Duitsers en andere mensjes. Gezellig, zoals elke keer ;-)

Voor de rest heb ik op school al meer gebrost dan dat ik naar de les geweest ben, Haha .. Nee nee, mama da was mr een grapje he ;-)

Dan zijn er ook nog 3 meisjes, waaronder ons Mieke, die in een redelijk slecht gezin zitten. Nu gaan we (de Belgische studentjes) uit eigen wil op school rondvragen of er mensen zijn die een studentje in huis willen nemen. Want tis voor de moment ni zo tof bij Mieke thuis, en hopen van snel een nieuwe thuis te vinden voor haar!

Woensdag 19/09/06 : Khad maar een halve dag school (tot 10h) en smiddags had ik mijn Spaans Examen.. Kheb gebabbaled over mijn vertrek in Belgie, mijn vrienden en familie en over mijn verblijf hier in Bolivia tot nu toe. En mijn lerares zei dak al heel goed gevorderd ben! Dus ikke heel den dag met ne smile rondgehupplt, hihi :-D

Gisteren (Donderdag 20/09/06) was het dag van de student (Dia De Estudiante), dus we hadden de hele dag geen school. Dan ben ik smorges met Thaïs naar "Mercado de las Brujas" geweest. Dat zijn straten waar ze typisch boliviaanse winkeltjes hebben, met Boliviaanse spulletjes. Echt geestig om in rond te lopen. (Handig om kadotjes te kopen enzo voor jullie) Savonds benik dan naar een Comic show geweest, waar dak geen bal van snapte. Hehe. Maar dan hebben we zelf wa leute gemaakt en twas ook in orde! ;-)

Nu, kga het hierbij laten want tis vrijdagavond .. En kga iets drinken met vrienden in een nieuwe bar hier in de buurt. (ja een mens moet af en toe eens wa nieuws uitproberen he) En morgen heb ik een interview met een madamke van Belgie, eens zien wa da zal geven! Jullie nog een goed weekend en tot binnekort!

Grtjs Lotte !!

00:43 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-09-06

Belgisch koken.


Gelukkige verjaardag Anneke.

Durf het niet te vragen want het antwoord is: nopez! Ik ken het Boliviaans volkslied nog steeds niet vanbuiten, maar buiten dit kleine detail gaat alles zúper bien met mij!

Zaterdag 09/09/06 is officieel uitgeroepen tot een Charlotte-Iris-dag. Ik heb de ganse dag rondgehuppelt met Iris, mijn toekomstige kotpartnertje in Gent. Historische dag voor Iris, ze heeft voor de eerste keer Salteñas gegeten. Daardoor waren we wel 45minuten te laat op onze dansles. Later gezien waren we beter helemaal niet meer afgekomen, want we hebben nog afgezien het uur erna! Smiddags ben ik dan meegegaan naar Iris thuis. en verdomme, ik ben jaloers. Ik woon hier in een mega petit appartementje en zij in een half kasteel jong. Met eigen douche in haar kamer, trappenhal dat't ni meer normaal is, super lieve mama... ze is met haar gat in de boter gevallen. Dan hebben we nog wa in de buurt rondgetsjoold en gegeten. vooral gegeten eigelijk. Milkshake, frietjes, hamburger, fanta, waterpijp.. en dit alles voor maar liefst, hou je goed vast, 3€! Over-goedkoop! Savonds waren we van plan om naar Ttekos, een bar/dansding, te gaan maar we stonden voor een gesloten deur. Dus dan zijn we enkele vrienden gaan opzoeken, die hadden blijkbaar een soort home party op het dakterras en da was ook dik in orde.  

De zondag 10/09/06 heeft mn mama me een "preek" gegeven dat ik teveel uitga. Als ik mezelf een beetje ken dan zou ik da wel kunnen bevestigen, maar hier ben ik echt nog niet veel uitgeweest eigelijk. Thuis zitten is niet echt mijn ding, dus da zal aanpassen worden.

Maandag 11/09/06 ben ik beginnen lezen in een boek, op zich ni zo speciaal (alhoewel, ik die lees??) maar kben dus beginnen lezen in een Spaans boek .. Tiburon genaamd (= haai) Jaja, veel snap ik er ni van maar tis een begin é ;-) Ik doe wel meer dan een halfuur over 1 bladzijde, omdat ik alle vocabulair opzoek met mijn mini-woordenboekje .. En er zijn 414 pagina´s dus misschien dat ik tegen het eind van volgend jaar het boek heb uitgelezen... LOL

Vandaag (woensdag 12/09/06) ben ik na school gaan koken bij Andrea thuis, vriendin uit mn klas, met enkele vrienden. Samen met Alexander hebben ik geprobeerd om een belgisch gerecht op tafel te gooien. Na een slagroom gevecht te hebben overleefd zijn we dan toch kunnen beginnen aan het kookgedeelte. Lekkere macaroni en als dessert banaan met warme chocolade saus. Twas overheerlijk, en nu sta ik zo wat op het punt om te ontploffen.

Vrijdag ga ik naar een verjaardagsfeest van een meisje uit mn klas. En zaterdag ga ik terug de bergen in, voor de volgende rave party! Hopelijk wordt het even zalig als 2 weken geleden.

Jullie ook nog een tof weekje en een goeij weekend @ Leffinge Leuren!

Saludos Lotte xxx

Bolivia has such a nice culture, There´s one problem .. There´s not enough life to learn it !

02:33 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-09-06

Palca.


Twee van mijn boliviaanse vrienden wens ik veel beterschap toe want die hebben de pech om te moeten samenleven met "Salmonella". Je weet wel de ziekte die je liever niet hebt :s

Zaterdagavond ben ik dus naar dat Electro/Rave Feesje geweest .. ZA-LIG. Het leek een beetje op een als een mini-festival, ergens ver weg in de bergen. vond ik wel nog redelijk bangelijk, op een afgelegen plaats in openlucht met DJ sets enzo. Binnen 2 weken is het volgend festivalletje :D Kijk er al naar uit.

Zondag (03/08/06) ben ik met mijn buurvrouw, buurjongen en mn boliviaanse mama naar Palca geweest. Dat is eennatuur plaats ergens in La Paz, super mooi. Daar zijn we gaan picknicken en hebben ook een relijk lange wandeling gemaakt. Ik wwas echt onder den indruk. Het enige jammere eraan was, dat et 2 uur rijden was, op een bumpy road, om te gaan en 2 uur rijden om terug te komen. Dus om de 5 minuten zat ik met mijn kwetsbaar koppeke tegen het metalen plafond van de jeep. Maar dat is hier een normale zaak, hehe.

En toen *kuch kuch* het had niet mogen zijn, maar ik ben ziek geworden. Verkoudheid, koorts, warm-koud gevoel.. En iets zegt me dat et wel zou kunnen zijn van dat in de bergjes, op dat suuper goe feesje, van de zaterdag avond. Dus ikke ziek mijn bed in. Mn mama zat er precies nog mee in, en heeft me vanalles doen doen omdat ik ook maar een beetje beter zou worden. Twas een hel! Want eerst moest ik een mega grote tas met vies spul in, in mijn mond gieten en dan zo gorgelen om daarna in de WC uit te spuwen. Daarna ben ik met mijn hoofd boven een kokende pot met bladeren gaan hangen en als laatste moest ik een warme tas honing leegdrinken. Jaja marteling alom! En dat allemaal omdat ik zei dat ik geen medicatie wou nemen hihi. In het vervolg ga ik toch wel 2 keer nadenken voor ik dat zeg.

Gisteren (04/08/06) toen ik naar school ging, moesten we smorges zo een hele ceremonie doen, zoals elke maandag, op de speelplaats. Iedereen zong het Boliviaans volkslied uit volle borst mee, behalve 1 onozel Belgje uit Oostende hihi. En daarna werden de ijverigste leerlingen van de week ervoor op podium geroepen om een diploma te gaan afhalen.

Vandaag is Alex (andere belg) mij komen vergezellen in mn klas. Maar aangezien deze week enkel de leerlingen met slechte punten naar school moeten komen (waar zit de logica??) zijn er niet veel mensjes op school aanwezig en ben ik wel blij dat Alexander aan mijn zijde huppelt. We zijn dan samen met enkele klasgenootjes na de les naar Café Beirut geweest, een plaats waar je waterpijpen kan roken aan de lopende band. Lekker chill.

Veel plannetjes voor deze week heb ik nog niet, woensdag moet ik naar een verjaardagsfeest van Thaís. We hebben er een traditie van gemaakt om met elke jarige een mega grote pizza te gaan eten, en geloof me als ik zeg groot dan is het ook groot! De pizzas hebben een diameter van 70cm denk ik.

Dan nog dit, ik begin afwassen leuk te vinden. ik kan ook wel ni anders de laatste tijd.. Maar da beloofd voor de toekomst eh.

Veel groentjes uit La Paz
Lotte.

WALIKI! Dit wil zeggen : "Hoe gaat het" maar dan in het Aymara, dat is nog een andere taal die ze hier spreken.

By The Way : Foto´tjes komen binnekort, mijn computer laat het eventjes afweten, dus die moet eerst eens worden opgelapt voordat ik ze op internet kan deponeren.

01:50 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |