23-09-06

Dia de estudaiante.


W
oensdag 13/09/06 : Belangrijke dag! Ben mn pakketje van Belgie gaan afhalen! Na een uur zoeken in het postkantoor hebben ze dan toch uiteindelijk mn "10 kg pakje" gevonden. Jaja 10 KG! Der zat onder andere een doosje Dafalgan in (voor als er nog meer Electro Feesjes zouden komen hehe), een broek, woordenboeken, fototjes, brieven :-D (Dankje daarvoor, super tof om te krijgen!), trekrugzak (Time to discover more Bolivian places) én een doos pralinetjes (zo van die zeevruchtjes, Heerlijk!) Maar die doos is ondertussen al verleden tijd, hehe. Tis echt tof om
 iets te krijgen vanuit Belgie! Ookal zijn et maar onozel dingskes... Savonds was er dan een verjaardagsfeesje van een Boliviaanse vriend aka Pampoen. We zijn uit gaan eten, samen met Iris, Sarmi en Tess en nog veel ander Boliviaans volk. We hebbe een origineel kadotje gekocht, eigelijk beetje "evil" kadotje van ons. Pampoen HAAT reggeaton muziek.. En dat had hij ons beter niet verteld.. Want we zijn speciaal voor hem een Reggeaton CDtje gaan kopen. Hehe

Donderdag 14/09/06 : Voor dat ik naar school vertrok heb ik mij moeten douchen met shampoo, want de zeep hier (als je dat al zeep kan noemen) die schuimt NIET. En van washandjes hebben ze hier ook nog nooit gehoord. Gelukkig heb ik er wa mee vanuit België! Dan later in de klas.. Mijn mede-klasgenoten installeerden zich precies op een redelijk tacktische (let ni op mijn spelling) manier. Iedereen zat erges in de schaduw, ookal was het om te bervriezen.. Behalve 2 onozel Belgjes, idd Alex en ikke, die dachten dat ze slim waren.. Hum, wij gingen ons vlak in de zon placeren, met als gevolg dat we na een kwartier aan het smelten waren! Tis mr azo da jet leert zeker?! ;-)

Zaterdag 15/09/06 : Smorgens hadden we een "welkomstfeestje" voor de Duistse uitwisselingsstudenten die gearriveerd waren. Maar we zagen ze eigelik liever gaan dan komen, LOL  (Ondertussen, een week later, kennen we ze al wa beter en vallen ze eigelik heel goe mee!) Dan in de avond ben ik met Thaïs, Per, Claudia, ChaCha naar "Urban Fest" geweest, er kwamen dan zo 5 bands optreden, waarvan 2 zoooo slecht en de ander heel goed! Zo goed dat mijn handschoenen opt einde van de avond kapot waren van in mn handen te klappen :-D (Geen nood, kheb onertussen al mijn handigheid getest en mn handschoenen zelf genaaid, stel je voor. Hehe)

Zondag 16/09/06 : Nee nee, zondag geen "Jos-dag" maar kuisdag! Ow jong, kheb gekuisd lik ne zot. Onder andere onze badkamer.. en mijn "mama" was de hele tijd zodanig ant zwieren met haar dweil dak ondertussen ook gewassen was :-D Na het harde zwoegen en zwieren (of hoe zeg je dat ookal weer?) ben ik savonds naar de cinema geweest. Naar de film "Las Muñecas Rusas", was een franse film met Audrey Tautou van Amelie Poulain. Goeie film, zeker gaan kijken als hij in Belgie is!

Maandag 17/09/06 : Heb ik weer wa gelezen in mijn fameus spaans boek "Tiburon", kdenk dak er 2 jaar ga overdoen ipv 1 jaar om het uit te lezen :-P ... Die dag heb ik ook wa woorden gehad met mijn "mama", khad efkes het gevoel dak hier ni meer welkom was en kwilde echt naar huis komen. Maar tis uitgepraat en tga vele beter nu. Gelukkig want ik wil absoluut nog ni denken aan terugkeren !! Bolivia is super (en super goedkoop, hehe) Dan savonds ben ik een Sisha (waterpijp in het spaans) gaan roken met de Duitsers en andere mensjes. Gezellig, zoals elke keer ;-)

Voor de rest heb ik op school al meer gebrost dan dat ik naar de les geweest ben, Haha .. Nee nee, mama da was mr een grapje he ;-)

Dan zijn er ook nog 3 meisjes, waaronder ons Mieke, die in een redelijk slecht gezin zitten. Nu gaan we (de Belgische studentjes) uit eigen wil op school rondvragen of er mensen zijn die een studentje in huis willen nemen. Want tis voor de moment ni zo tof bij Mieke thuis, en hopen van snel een nieuwe thuis te vinden voor haar!

Woensdag 19/09/06 : Khad maar een halve dag school (tot 10h) en smiddags had ik mijn Spaans Examen.. Kheb gebabbaled over mijn vertrek in Belgie, mijn vrienden en familie en over mijn verblijf hier in Bolivia tot nu toe. En mijn lerares zei dak al heel goed gevorderd ben! Dus ikke heel den dag met ne smile rondgehupplt, hihi :-D

Gisteren (Donderdag 20/09/06) was het dag van de student (Dia De Estudiante), dus we hadden de hele dag geen school. Dan ben ik smorges met Thaïs naar "Mercado de las Brujas" geweest. Dat zijn straten waar ze typisch boliviaanse winkeltjes hebben, met Boliviaanse spulletjes. Echt geestig om in rond te lopen. (Handig om kadotjes te kopen enzo voor jullie) Savonds benik dan naar een Comic show geweest, waar dak geen bal van snapte. Hehe. Maar dan hebben we zelf wa leute gemaakt en twas ook in orde! ;-)

Nu, kga het hierbij laten want tis vrijdagavond .. En kga iets drinken met vrienden in een nieuwe bar hier in de buurt. (ja een mens moet af en toe eens wa nieuws uitproberen he) En morgen heb ik een interview met een madamke van Belgie, eens zien wa da zal geven! Jullie nog een goed weekend en tot binnekort!

Grtjs Lotte !!

00:43 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey charlotte! kheb nog maar pas je blog gevonden. leuk dat alles zo goed meevalt! zijn je spaanse lessen nu afgelopen? hoe goed beheers je de taal? ik kan gemakkelijk converseren, maar als er een groepsgesprek bezig is versta ik er nog steeds niets van! :)
vind je het leuk enig kind te zijn? ik was er echt bang voor, maar mn mami hier is als een moeder en zus voor me, ze neemt me overal naartoe, dus ik vind het niet zo erg :)
ik ben ook volop op een postpakket uit belgie aan het wachten, het is al 5 weken onderweg, echt zot!
amuseer je nog goed, ik mail je zeker nog wanneer ik eens naar la paz kom! (en onderdak nodig heb ofso :)) doe de groeten aan de anderen!
dikke kus van je mede afs´er in trinidad! xxx gytha

Gepost door: gytha | 23-09-06

De commentaren zijn gesloten.