06-09-06

Palca.


Twee van mijn boliviaanse vrienden wens ik veel beterschap toe want die hebben de pech om te moeten samenleven met "Salmonella". Je weet wel de ziekte die je liever niet hebt :s

Zaterdagavond ben ik dus naar dat Electro/Rave Feesje geweest .. ZA-LIG. Het leek een beetje op een als een mini-festival, ergens ver weg in de bergen. vond ik wel nog redelijk bangelijk, op een afgelegen plaats in openlucht met DJ sets enzo. Binnen 2 weken is het volgend festivalletje :D Kijk er al naar uit.

Zondag (03/08/06) ben ik met mijn buurvrouw, buurjongen en mn boliviaanse mama naar Palca geweest. Dat is eennatuur plaats ergens in La Paz, super mooi. Daar zijn we gaan picknicken en hebben ook een relijk lange wandeling gemaakt. Ik wwas echt onder den indruk. Het enige jammere eraan was, dat et 2 uur rijden was, op een bumpy road, om te gaan en 2 uur rijden om terug te komen. Dus om de 5 minuten zat ik met mijn kwetsbaar koppeke tegen het metalen plafond van de jeep. Maar dat is hier een normale zaak, hehe.

En toen *kuch kuch* het had niet mogen zijn, maar ik ben ziek geworden. Verkoudheid, koorts, warm-koud gevoel.. En iets zegt me dat et wel zou kunnen zijn van dat in de bergjes, op dat suuper goe feesje, van de zaterdag avond. Dus ikke ziek mijn bed in. Mn mama zat er precies nog mee in, en heeft me vanalles doen doen omdat ik ook maar een beetje beter zou worden. Twas een hel! Want eerst moest ik een mega grote tas met vies spul in, in mijn mond gieten en dan zo gorgelen om daarna in de WC uit te spuwen. Daarna ben ik met mijn hoofd boven een kokende pot met bladeren gaan hangen en als laatste moest ik een warme tas honing leegdrinken. Jaja marteling alom! En dat allemaal omdat ik zei dat ik geen medicatie wou nemen hihi. In het vervolg ga ik toch wel 2 keer nadenken voor ik dat zeg.

Gisteren (04/08/06) toen ik naar school ging, moesten we smorges zo een hele ceremonie doen, zoals elke maandag, op de speelplaats. Iedereen zong het Boliviaans volkslied uit volle borst mee, behalve 1 onozel Belgje uit Oostende hihi. En daarna werden de ijverigste leerlingen van de week ervoor op podium geroepen om een diploma te gaan afhalen.

Vandaag is Alex (andere belg) mij komen vergezellen in mn klas. Maar aangezien deze week enkel de leerlingen met slechte punten naar school moeten komen (waar zit de logica??) zijn er niet veel mensjes op school aanwezig en ben ik wel blij dat Alexander aan mijn zijde huppelt. We zijn dan samen met enkele klasgenootjes na de les naar Café Beirut geweest, een plaats waar je waterpijpen kan roken aan de lopende band. Lekker chill.

Veel plannetjes voor deze week heb ik nog niet, woensdag moet ik naar een verjaardagsfeest van Thaís. We hebben er een traditie van gemaakt om met elke jarige een mega grote pizza te gaan eten, en geloof me als ik zeg groot dan is het ook groot! De pizzas hebben een diameter van 70cm denk ik.

Dan nog dit, ik begin afwassen leuk te vinden. ik kan ook wel ni anders de laatste tijd.. Maar da beloofd voor de toekomst eh.

Veel groentjes uit La Paz
Lotte.

WALIKI! Dit wil zeggen : "Hoe gaat het" maar dan in het Aymara, dat is nog een andere taal die ze hier spreken.

By The Way : Foto´tjes komen binnekort, mijn computer laat het eventjes afweten, dus die moet eerst eens worden opgelapt voordat ik ze op internet kan deponeren.

01:50 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.