02-09-06

Potosi.


De maan
staat hier ni gelijk hoe dat et moet zijn !  Ja idd .. De maan ligt hier neer, met de rechte kant horizontaal en de ronde kant hangt beneden (Sorry voor de iet wat rare omschrijving, maar beter kan ek het ni uitlegge..) Buiten de spectaculaire Boliviaanse maan gaat de rest hier zn "gewone" gangetje. Kbegin me hier al goed "thuis" te voelen sinds de laatste paar dagen.

Donderdag 24/08/06 heb ik een trip gemaakt van 3 dagen, naar Potosi! (Da is een andere stad hier in Bolivia) Ik en mijn mama zijn met de bus gegaan, we zijn 10 uur onderweg geweest. Potosi ligt op 4200m en toen we daar aankwamen wast wel massas koud! Maar et is er ooh zo mooi! ..Ik logeerde er bij mijn "papa", Leoncio, want die werkt daar in de mijnen en heeft daar dus een huisje. Ik heb er veel familie ontmoet, heb een museum (Museum De Monera) en een klooster (St. Theresa) bezocht. De Vrijdag en zaterdag was er ook een soort van carnaval, massas mensen liepen met glitter pakjes enzo over straat. Iedereen danste in de straten en maakte plezier! Savonds zijn we dan gaan eten met de hele familie, en tis me op gevallen dat de meeste volwassenen hier een vals gebit hebben .. en zeer traag eten .. Zou er een verband zijn??  

De dag erna ben ik naar een zwembad geweest erges in de bergen, en het was gevuld met water dat uit de binnenkant van een vulkaan komt. Zalig lekker warm water! Als je eruit komt is je huid zijde zacht (hehe, klinkt juist als een reclame van "
Dash" ofzo) De laatste dag ben ik dan met een soort jeep (ik zat vanachter in zo een open koffer) naar de top van een berg gereden. Ben er een mijn gaan bezoeken, kheb een prive rondleiding gekregen! Kmoest zo een te groten helm op mijn hoofd placeren met een lamp op en dan wast ploederen door de mijn.. Daar heb ik dan een heel ritueel mogen meemaken met Coca blaadjes, alcohol en sigaretten .. Naar schijnt hebben da nog ni veel Bolivianen meegemaakt dus kben wel "feliz" dak da heb mogen doen!! De zondag avond zijn we dan terug vertrokken naar La Paz.

Maandag morgen (28/08/06) om 6h smorges waren we thuis, en om 7h30 mocht ik al terug vertrekken naar school! Ik was kapot  Maar dan de dinsdag hed ik geen school omdat er gestaakt werd hier. Dus dan heb ik met 2 Bolivian friends en een Belgisch meisje (aka Iris) beetje gaan rondtsjoolen in de buurt.. hebben we wa Boliviaans food uitgeprobeerd! Oh god, het eten is hier zoo lekker  ..die middag heb ik ook ontdekt dat ik (nu al!!) mijn frans aan het verleren ben.. Ik kon ni eens meer tot 10 tellen.. Shame on me !!

Eergisteren ben ik dan naar een voetbalmatch geweest (Hilarisch!), en die Bolivianan kunnen echt ni sjotten. Hihi. Twas Boliviar tegen Universidad .. Ik was hevige supporter van Boliviar, mr ze ebben verloren met 2-3.. Inderdaad, et had ni mogen zijn ..   

En dan vanmorgen heb ik dansles gehad .. Typische Boliviaanse dans, de max! Maar na 5 minuten ben je wel doodop (Neee da ligt ni alleen aan de goeie conditie waarover ik bezit, LOL, maar ook aant feit da je hier in de bergen zit op een redelijke hoogte, waardoor da je rapper buiten adem bent) Dus als je da 2 uur aan stuk moet doen .. Hola la la la

En binnekort ga ik mn eigen gitaar gaan kopen (woohoo) zodak ook kan beginnen met mn gitaarlessen, da zie ek al volledig zitten.  Maar kga het hierbij moeten laten want kmoet vertrekken.. Vananvond ga ik naar een "geheim" feesje erges in de bergen, tis met Electronic music, dus da wil ek ni missen!

Veel succes aan de "vakantie is gedaan - mensjes" die nu al begonnen zijn met het nieuwe schooljaar! Ik heb nog 2 of 3 maandjes te gaan en dan ben ek voor de 2de keer dit jaar afgestudeerd! Hoe uniek is da ni! En aan Oostende en omstreken  de leute op Leffinge Leuren eh !!

Chao Chao Lotte

¡Sin miedo de ser felices!

23:29 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.