08-08-06

La Paz.

* Nog 7 dagen voor dat mn birthday is *  


Oke, da was efkes een spontaan begin hehe. Back to bolivia :

Zondag (06/08/06) was et nationale feestdag hier in Bolivia, iedereen liep over straat. Er werd zo van die plaatselijke muziek gespeeld en mensen liepen ier in van die * bling bling kostuumtjes * over straat. Was wel sjiek om te zien!

In de loop van de zondagmiddag zijn we dan vertokken met de bus naar La Paz. Normaal ging ik maandagmorgen, zo rond 10h, aankomen .. Jaja I wish. Onderweg hebben we panne gehad met de motor en hebben we moeten wachten tot er een andere bus kwam. En die is ook gekomen .. na 7uur wachten!  Gelukkig zijn die slaapbussen ier de max. (Check de foto´s, kdenk zelfs da ze in Belgica geen zo´n comfortabele busjes hebben ) Onderweg had je prachtige uitzichtjes (echt de max) je zag glik bergen, een jungle (tis ni voe te lachen, SERIEUS), schone zonsopgang en ondergang, ... En dan zijn we uiteindelijk gearriveerd op maandag (07/08/06) om 18h!

Daar stond mijn Boliviaanse mama me op te wachten, en guess what .. ze had een bouckétje (of hoe da je dat ook schrijft) rozen mee vr me  Vond ek wel tof. Dan zijn we met de taxi nr huis gereden, onderweg hebben we een poging ondernomen om wa te communiceren (maar mijn "mama" spreekt NO ENGLISH), gelukkig heb ik nog handen en voeten om zo het een en het ander duidelijk te maken, hehe

Mijn zus (Valentina) vertrekt binnen 2dagen nr the USA voor 1 jaar, dus dan bennek zusterloos (als da woord bestaat tenminste). En mijn gastvader (Leoncio) werkt erges in een hoog bedrijf, maar das buiten de stad dus die is ni veel thuis. En mijn gastmoeder (Albertina) die moet soms voor haar werk 2 weken naar erges anders .. Dus et kan goe zijn da ik hier soms 2 weken alleen thuis zit. Khoop dak tegen dan al wa mensjes ken en wa spaans spreek, anders wordt da een RAMP. Mr we zijn zo ver nog ni eh, time will tell ..

Vandaag (maandag 08/08/06) ben ik samen met mijn zus al eens gaan rond tsjoolen op school. Iedereen bekeek mij daar precies of ik kwam van een andere planeet. Mr ze zijn wel massas sociaal (Ik kreeg van iedereen zoenen langs alle kanten) en behulpzaam ... Normaal ga ik sociologie volgen, lijkt me interessanter dan wiskunde of biologie of whatever. Mn eerste les is volgende week maandag. Op mijn school zit nog een belgische jongen en een belgisch meisje, dus da ga wel geestig wordn. En nu ga`k julli keer allemaal jaloers maken ... hihi  Ik ga nu tot en met oktober nr high school en dan heb ik 4 of 5 maand dak op mijn lui gat mag zitten (reisjes maken enzoooo!!) en in februari denk ik begin ik opnieuw met school. Maar dan ga ik naar University.

Fact : La Paz is gelegen op 3300 meter ofzo, en da hoogteverschil is serieus merkbaar. Je kunt ier dus geen 5 meter beginnen lopen of je bent al buiten adem of je krijgt koppijn of je moet " blurp doen"  

Dé oplossing hier voor is kauwen op coca blaadjes of Coca Thee  Ze drinken dat hier aan de lopende band en da is ier blijkbaar HET wondermiddel tegen vanalles en nog wa hehe. (En smorges schuift mijn madre dan ook telkens een tasje coca thee onder mijn neus, kwestie dak de dag levend doorkom)
More about coca? Check www.coca.... hehe, nee nee .. just joking 

Fact : Alles is hier zuper goekoop! Jaja zelfs die coca blaadjes ... (Oke nu genoeg over diene coca) Dus kheb zo zitten denken, kga ier massaal dinges exporteren nr Belgie en daar dan mn eigen handeltje beginnen hehe

Fact : Ze ebben ier ook een paar andere gewoontes (jaja soms waren het beschamende momentjes..) Zoals, je mag hier je neus niet snuiten in het openbaar maar je moet dus heel den tijd zo *snuif snuif* doen .. Owéé als ik hier een verkoudheid ga hebben! Dan is er ook nog het feit dat als je nr de WC gaat dat je je toilet papier niet in de WC mag gooien, maar in een bakske dat er naast staat. (No matter hoe groot je boodschap ook was, papier in het bakske!) Kzal jullie de details besparen over hoe zo een kotje ruikt na 1 dag .. Mr vr de geinteresseerden die kunnen altijd mailen nr charlottereu.... hehe

En dan nog een laatste fact : Als je de bus wil nemen dan moet je ni zo eerst nr een halte huppelen maar je moet gewoon (toeternietoe waar je bent) met je handje op straat zwieren en dan zal het busje stoppen ... vréé handig

More facts en stuff next time ! (Kheb ook nieuwe fototjes, Enjoy)

Hasta la proxima! Dikke kus Lotte x Tamusement nog in de vakantie @ Belgica .. en Oostende ->> have fun op de Paulusfeestjes !!

Vanaf dat ik mijn GSM (nummer) heb laat ik het hier wel erges weten.

En moest je nog zo iets willen opsturen (Maes, sjokolaatjes, surprise me ) dan kan je da zenden naar mijn home adress :
Charlotte Reuse, Los Pinos, Block 139, department 201, La Paz, Bolivia

... en "mama Belgica" stuur maar al diene bazaar op da nog in mijn kamer ligt en da ni meer in mijn valies geraakte!

18:14 Gepost door Charlotte | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:o! Haaj Charl!
Heb dat hier net wa zitten lezen en bekijken (fotootjes)en ik heb iets ontdekt!
Ge zit daar in Bolivia met iemand dat ik kennn! :D
Alle, denk ik e ;-) Zit je daar toevallig met nen Alexander Boel? 'k Heb daarmee int eerste gezeten, haha!
Voor de rest klinkt het allemaal eel tof en ik hoop daje u daar e-norm goed amuseert! Ik stuur wel eens iets op ^_^
Dikke kus vn Saar !

Gepost door: Saar | 08-08-06

De commentaren zijn gesloten.